Linja-autonkuljettaja, logistiikan perustutkinto

Koulutus alkaa 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Koulutuksessa opiskelet mm. kuljetusalan perustason ammattipätevyyden sekä linja-auton tavarankuljetuksen hallintaa ja linja-autonkuljetuksia. Koulutuksen jälkeen sinulla on linja-auton ajokortti sekä henkilöliikenteen perustason ammattipätevyyskoulutus.

Linja-autonkuljettajana työllistyt kuljetustehtäviin toisen palveluksessa tai lisäkoulutuksen jälkeen kuljetusalan yrittäjänä.

Jatkuvan haun pääsyvaatimukset

  • Ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus
    Kuljetuspalvelujen osaamisalalla on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset. 
  • Hakija ei ole viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana syyllistynyt rattijuopumukseen, törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvan vaarantamiseen tai sellaiseen rikoslain 23 luvun 1 §:ssä tarkoitettuun tekoon, joka osoittaa vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan tai joka on tänä aikana ollut mainittujen tekojen johdosta ajokiellossa.
  • Hakija ei ole viimeksi kuluneen vuoden aikana muuten määrätty ajokieltoon tai hän ei ole ollut ajokiellossa muihin liikennerikoksiin syyllistymisen perusteella.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä ajokorttiin liittyvistä viranomaismaksuista.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Koljalantie 7, Turenki

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 20.2.—19.3.2024)

Jatkuva haku (hakuaika 20.3.—12.5.2024)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Oppisopimuskoulutuksen haku aukeaa 20.3.2024

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.

Lisätietoja antaa

Olli Seppälä

Lehtori, logistiikka
Olli.Seppala@kktavastia.fi
+358504400548

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500