Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Leipomoalan osaamisala

Leipuri-kondiittorit saavat koulutuksessa valmiudet ammattimaiseen leivontaan ja peruskonditoriatuotteiden valmistamiseen. Asioita opitaan sekä teoriassa että käytännössä. Oppimisympäristönä toimii oppilaitoksen oma pieni leipomo, jossa työskennellään ammattileipomon koneilla ja laitteilla. Myös hygieniaosaaminen, asiakaspalvelu ja työturvallisuusasiat kuuluvat perusopintoihin.

Leipuri-kondiittorit työskentelevät erilaisissa leipomoissa yhteistyössä toisten työntekijöiden kanssa niin, että tuotanto tapahtuu joustavasti, turvallisesti ja hygieenisesti. Paistopisteissä ja kahvila-konditoriassa toimiminen vaatii erityisesti asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja. Leipuri-kondiittori voi työllistyä myös kahviloihin, ravintoloihin tai muihin vastaaviin paikkoihin, joissa leivonta kuuluu yrityksen liikeideaan.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä työvaatteista ja -kengistä. Sinun täytyy esittää salmonellatodistus koulutuksen alkaessa. Salmonella todistus on maksullinen.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus ja Hattelmalantie 25, I-rakenus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 22.2.—22.3.2022)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Merja Kytöaho

Koulutuspäällikkö, ravintola, catering ja elintarvike
Merja.Kytoaho@kktavastia.fi
+358505504014

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500