Leipuri-kondiittorit saavat koulutuksessa valmiudet ammattimaiseen leivontaan ja peruskonditoriatuotteiden valmistamiseen. Asioita opitaan sekä teoriassa että käytännössä. Oppimisympäristönä toimii oppilaitoksen oma pieni leipomo, jossa työskennellään ammattileipomon koneilla ja laitteilla. Myös hygieniaosaaminen, asiakaspalvelu ja työturvallisuusasiat kuuluvat perusopintoihin.
Leipuri-kondiittorit työskentelevät erilaisissa leipomoissa yhteistyössä toisten työntekijöiden kanssa niin, että tuotanto tapahtuu joustavasti, turvallisesti ja hygieenisesti. Paistopisteissä ja kahvila-konditoriassa toimiminen vaatii erityisesti asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja. Leipuri-kondiittori voi työllistyä myös kahviloihin, ravintoloihin tai muihin vastaaviin paikkoihin, joissa leivonta kuuluu yrityksen liikeideaan.
ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku
Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä työvaatteista ja -kengistä. Sinun täytyy esittää salmonellatodistus koulutuksen alkaessa. Salmonellatodistus on maksullinen.
Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.
Hattelmalantie 8, A-rakennus ja Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.
Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta
Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.