Lastenohjaaja, kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

Lastenohjaaja huolehtii lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hän kohtaa työssään eri-ikäisiä lapsia ja toimii yhteistyössä huoltajien kanssa. Keskeistä tulevassa ammattitaidossasi ovat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Lastenohjaajan työ on kasvatusta, hoitoa ja huolenpitoa sekä lapsen osallisuuden ja oppimisen edistämistä.

Osaat valmistuttuasi tarjota lapsille mielekästä ja heitä kehittävää toimintaa, joka perustuu varhaiskasvatuksen teoriapohjaan. Opintojesi aikana opiskelet myös ammattietiikkaa, alan keskeisiä lakeja, palvelujärjestelmä, lapsiperheen tukimuotoja ja moniammatillista työskentelyä.

Lastenohjaajan työpaikkoja ovat lasten päiväkodit, lasten kerhot ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Tavallisimmin lastenohjaajat jatkavat opintojaan sosionomi- ja kasvatustieteen kandidaattiopintoihin.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnossa on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Lisätietoa terveydentila- ja toimintakykyvaatimuksista.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten ammattikirjallisuudesta ja tarvittavista materiaaleista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, S-rakennus, Hämeenlinna
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Pirjo Saarela

Koulutuspäällikkö
Pirjo.Saarela@kktavastia.fi
+358504347015

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500