Artesaani lasi, taideteollisuusalan perustutkinto

Koulutus alkaa 10.1.2022

Tuotteen valmistuksen osaamisala

Koulutuksessa opitaan lasinpuhallustekniikoilla valmistettujen esineiden valmistuksen suunnittelua ja toteutusta harjoitellen alan perustekniikoita ja tiimityötaitoja. Pääset myös tutustumaan alan erikoistekniikoihin. Koulutuksen aikana osallistut asiakastöiden toteuttamiseen lasinpuhallusverstakon eri tehtävissä.

Lasialan artesaanin opintoja voi suorittaa Nuutajärven Lasikylässä, Urjalassa ja koulutussopimuksella Fiskars Groupin Iittalan lasitehtaalla, Hämeenlinnassa. Molemmissa paikoissa opiskellaan samaa taideteollisuusalan perustutkintoa, mutta eri painotuksilla. Iittalassa keskitytään hankkimaan teollisessa lasinvalmistuksessa tarvittavaa osaamista. Nuutajärvellä annettava koulutus antaa valmiuksia toimia pienemmissä lasistudioissa.

Lasialan artesaanina sinulla on osaamista työskennellä lasialan työtehtävissä joko yrittäjänä tai työntekijänä.

Suoritettuasi taideteollisuusalan perustutkinnon sinulla on kelpoisuus hakea korkeakouluopintoihin Suomessa ja ulkomailla. Ammattiopisto Tavastiassa voi opiskella Taideteollisuusalan ammatti- ja erikoisammattitutkintoa, jos sinulla on työkokemusta alalta tai työskentelet lasinpuhaltajana.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten ammattitaidon harjoittelemiseen tarvittavista materiaaleista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

  • Nuutajärven lasikylä, Urjala tai Iittalan lasitehdas, Hämeenlinna
  • Työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 20.9.—31.10.2021)

Hae

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae


Seuraa meitä somessa!

Facebook @Lasikoulu/Glass School, Nuutajärvi & Iittala, Ammattiopisto Tavastia
Instagram @Lasikoulu Nuutajärvi&Iittala

Lisätietoja antaa

Marika Kinnunen

Opettaja, lasiala
Marika.Kinnunen@kktavastia.fi
+358505504076

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500