Kuorma-autonkuljettaja, logistiikan perustutkinto

Koulutus alkaa 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Kuorma-autonkuljettajia tarvitaan työelämässä vastuullisiin tehtäviin. Koulutuksesta saat kuorma-auton ajokorttikoulutuksen ja ammattipätevyyden toimia kuljettajana. Suoritat myös vaarallisten aineiden ajoluvan (ADR). Valmistuttuasi sinulla on osaamista ajoneuvotekniikasta, kuljetustekniikasta ja varastoinnista. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, yrittäjyyden tärkeyden työssäsi.

Kuorma-autonkuljettajana voit työskennellä esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljettajana. Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Jatkuvan haun pääsyvaatimukset

  • voimassa oleva B -luokan ajokortti (Suomessa myönnetty ajo-oikeus)
  • 21 vuoden ikä (täytettävä koulutuksen aikana)
  • ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus
    Kuljetuspalvelujen osaamisalalla on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset. 
  • Hakija ei ole viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana syyllistynyt rattijuopumukseen, törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvan vaarantamiseen tai sellaiseen rikoslain 23 luvun 1 §:ssä tarkoitettuun tekoon, joka osoittaa vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan tai joka on tänä aikana ollut mainittujen tekojen johdosta ajokiellossa.
  • Hakija ei ole viimeksi kuluneen vuoden aikana muuten määrätty ajokieltoon tai hän ei ole ollut ajokiellossa muihin liikennerikoksiin syyllistymisen perusteella.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä ajokorttiin liittyvistä viranomaismaksuista.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Koljalantie 7, Turenki

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 20.3.—12.5.2024)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.


Varusmiehelle

Jos olet suorittanut armeijassa ajokorttikoulutuksen C1/C1E/C/CE ja perustason ammattipätevyyskoulutuksen 140 h, voit hakea jatkamaan Ammattiopisto Tavastiassa Kuljetusalan perustason ammattipätevyys -koulutusta 140 h, jolloin saat 280 h koulutuksen (Logistiikan perustutkinnon tutkinnon osa: Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp) ja voit toimia kuljettajana alle 21-vuotiaana. Hakulomake

Lisätietoja antaa

Ari-Pekka Lassila

Lehtori, logistiikka
Ari-Pekka.Lassila@kktavastia.fi
+358505504021

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500