Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Koulutus alkaa 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Ruokapalvelun osaamisala

Koulutuksessa erikoistutaan erilaisten ravintoloiden ruokatuotantoon, kuten ruoka-annosten valmistukseen ja esille laittoon. Koulutukseen sisältyy ruoanvalmistuksessa tarvittavat kädentaidot, hygieniaosaaminen ja estetiikan sekä taloudellisen ajattelun ja asiakaspalvelun perusteet. Henkilökohtaiset valinnat antavat erikoisosaamisen erityyppisten ruokaravintoloiden ruokatuotannon tehtäviin.

Kokilla on halu tehdä hyvänmakuisia ja kauniita annoskokonaisuuksia ja lounasruokia. Kokilta edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja hyvää käytöstä sekä siisteyttä. Työpaikkoina voivat olla ruokaravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, matkustaja- ja rahtialukset, henkilöstöravintolat, kahvilat ja hotellit sekä julkishallinnon ravitsemispalvelut.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä työvaatteista ja -kengistä. Sinun täytyy esittää salmonellatodistus koulutuksen alkaessa. Salmonellatodistus on maksullinen.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 20.2.—19.3.2024)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.

Lisätietoja antaa

Veli-Matti Ahvenharju

Toimitusjohtaja, koulutuspäällikkö
Veli-Matti.Ahvenharju@kktavastia.fi
+358504365939

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500