Kampaaja, hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Kampaajatyön osaamisala

Kampaajan opinnoissa opiskelet asiakkaiden hiusten hoitoa ja muotoilua erilaisten menetelmien, välineiden ja kosmeettisten aineiden avulla. Lisäksi kampaaja osaa suunnitella erilaisia tyylejä ja ehostaa asiakkaita sekä hoitaa käsiä ja opastaa asiakasta hiusten ja hiuspohjan kotihoidossa.

Valmistumisen jälkeen kampaaja voi tehdä asiakaspalvelua ja ohjausta työntekijänä kampaamoissa tai omassa yrityksessään. Myös hiustenhoitotuotteiden myynti työllistää kampaajia. Jatko-opinnot: erikoisammattitutkinto Hius- ja kauneudenhoitoalan EAT, ammattikorkeakoulu Estenomi AMK.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista, ammattitaidon harjoittamiseen tarvittavista oppimateriaaleista ja opintomatkoista.

Oikeus maksuttomaan koulutukseen koskee syksyllä 2021 alkavia koulutuksia. Maksuttomuus koskee vain niitä opiskelijoita, jotka kuuluvat oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin eli tulevat peruskoulun 9. luokalta ammatilliseen koulutukseen. Maksuttomuus liittyy uuteen oppivelvollisuuslakiin, joka on voimassa 1.8.2021 alkaen.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Maarit Metsälä

Lehtori, hius- ja kauneudenhoito
maarit.metsala@kktavastia.fi
+358505504056

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500