Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

Koulutus alkaa 15.1.2024

Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp  + muut ammatilliset tutkinnon osat​

Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävistä. Sinulla on mahdollisuus saada monipuolista ammatillista osaamista ruoanvalmistuksen perusteista ja asiakaspalvelutehtävistä lyhyessä ajassa.  Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on vähintään peruskoulu suoritettuna ja riittävä suomen kielen taito.  Voit myös tulla jatkamaan opiskeluasi, jos ne ovat jääneet kesken.

ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
ePerusteet, valtakunnallinen

Koulutuksessa suoritetaan ensin ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa, jonka jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opiskelua oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS) mukaisesti. Voit opiskella tutkinnon osia, jotka kehittävät ja täydentävät osaamistasi.  Opiskeluaikana saat käsityksen alan koulutus- ja työmahdollisuuksista sekä työtehtävistä erilaisissa toimintaympäristöissä. Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä ravintola- ja cateringalalle esim. kahvilaan, pikaruoka- tai henkilöstöravintolaan, liikenneasemalle, pubiin, ravintolaan tai hakeutua jatko-opintoihin, esim. opiskella koko Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.

Koulutuksen sisältö

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp (osaamispistettä)

  • Ravitsemisalaan perehtyminen
  • Aamiais- ja perusruokien valmistaminen
  • Ravintolapalvelu
  • Hygieniaosaaminen (hygieniapassi)
  • Ravitsemisalan toimipaikassa toimiminen (työpaikalla järjestettävä koulutus, TJK)

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 5 kuukautta (HOKS). Koulutuksessa on lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta viitenä päivänä viikossa.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta, mutta joudut hankkimaan henkilökohtaiset työvaatteet ja keittiö- ja salityöskentelyyn soveltuvat työkengät. Ohjeistus annetaan haastattelutilanteessa.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 18.9.—19.11.2023)

Hae

Lisätietoja antaa

Veli-Matti Ahvenharju

Toimitusjohtaja, koulutuspäällikkö
Veli-Matti.Ahvenharju@kktavastia.fi
+358504365939

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500