Ravitsemisalan koulutus maahanmuuttaneille (OPVA)

Koulutus alkaa 21.8.2023

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osa
Ravitsemispalveluissa toimiminen ja opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA)

Koulutus on suunnattu sinulle, maahanmuuttanut, joka haluat työskennellä ravitsemisalan monipuolisissa työtehtävissä. Pidät ruoanvalmistuksesta ja asiakkaiden palvelemisesta. Osaat jo vähän suomea. Koulutuksen aikana opit suomea ja saat tukea opiskeluusi samalla, kun opiskelet ammattia.

Koulutuksen tavoite on suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osa Ravitsemispalveluissa toimiminen. Sen laajuus on 20 osaamispistettä (osp). Voit sisällyttää opintoihin oman henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti myös muita tutkinnon osia, esim. Suomalaisessa työelämässä toimiminen (15 osp). Opiskelet samalla opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA) niin, että kielitaitosi kehittyy opintojen aikana. Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä ravintola- ja catering-alalle esim. ravintolaan, kahvilaan, pikaruoka- tai henkilöstöravintolaan. Voit koulutuksen jälkeen hakea suorittamaan koko ravintola- ja catering-alan perustutkintoa.

Koulutuksen sisältö

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp (osaamispistettä)

  • Ravitsemisalaan perehtyminen
  • Aamiais- ja perusruokien valmistaminen
  • Ravintolapalvelu
  • Hygieniaosaaminen (hygieniapassi)
  • Ravitsemisalan toimipaikassa toimiminen (työpaikalla järjestettävä koulutus, TJK)

Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot

  • suomi toisena kielenä
  • lisäksi esim. matematiikka, digiosaaminen, työelämävalmiudet ja englannin kieli

Koulutuksen suunniteltu kesto on 9,5 kuukautta (21.8.2023 –31.5.2024) tai oman henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan. Koulutus on kokopäiväistä. Se sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta viitenä päivänä viikossa.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, I-rak. ja Hattelmalantie 8, A-rak., Hämeenlinna

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 25.4.—8.8.2023)

Hakijoiden kielitaito testataan.

Hae

Lisätietoja antaa

Merja Kytöaho

Koulutuspäällikkö, ravintola, catering ja elintarvike
Merja.Kytoaho@kktavastia.fi
+358505504014

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500