Matkailupalvelujen ammattitutkinto, hotellin vastaanottovirkailijan koulutus

Koulutus alkaa 29.1.2024

Koulutus sopii hotellivirkailijan työstä kiinnostuneille tai hotellissa työssä oleville/työskennelleille, joilta puuttuu alan ammattitutkinto. Koulutukseen ovat tervetulleita myös palvelualan perustutkinnon suorittaneet (esimerkiksi liiketoiminnan perustutkinto, ravintola- ja catering-alan tai matkailualan perustutkinto). Koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on hankittuna aikaisempaa työkokemusta asiakaspalvelu- ja myyntityöstä.

Matkailupalvelujen ammattitutkinnossa kehität osaamistasi hotellin asiakaspalvelutyössä. Koulutuksessa saat valmiuksia toimia vastaanoton, aulabaarin tai muun asiakaspalvelu- ja myyntipisteen tai kokouspalvelujen monipuolisissa työtehtävissä. Koulutus antaa hyvän pohjan urakehitykseen matkailualalla.

ePerusteet, valtakunnallinen

Koulutuksen sisältö

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon (150 osaamispistettä) perusteiden mukaisesti.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen (50 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Hotellin vastaanotossa toimiminen (45 osp)
  • Kokous- tai kongressipalveluissa toimiminen (25 osp)
  • Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen (30 osp)

Koulutusta järjestetään osittain etäopiskeluna, mikä mahdollistaa opiskelijan työssäkäynnin opintojen ohella. Koulutuskielenä on suomi. Lähiopiskelupäiviä järjestetään kevätlukukaudella pääsääntöisesti kolmena arkipäivänä viikossa. Kevätlukukaudella suoritetaan lisäksi kolmen viikon orientaatiojakso hotelliympäristössä. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua kansainväliseen työympäristöön suorittamalla työssä järjestettävän koulutuksen jaksoja ulkomailla.

Aiempi koulutus- ja työkokemustausta vaikuttavat siihen, paljonko tarvitaan aikaa ammattitaidon hankkimiseksi ja osaamisen osoittamiseksi lähiopiskelussa ja työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Yleensä tutkintokoulutuksen suorittamiseen menee noin vuosi. Jos tutkinnon suorittajalla on jo hankittuna riittävästi osaamista, hänet voidaan ohjata suoraan näyttöön.

Kustannukset

Koulutuksen hinta 250 €.
Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Voit hakea ammattitutkintostipendin, kun olet suorittanut ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitetun ammatillisen ammattitutkinnon  ja sinulle on tutkinnon suorittamispäivään mennessä kertynyt eläkevakuutettua työhistoriaa vähintään viisi vuotta. Stipendin suuruus on 414 €. 

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna

Hakeminen

Jatkuva haku

Haku päättyy 7.1.2024

Hae

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoja antaa

Tuovi Korkeakoski

Koulutuspäällikkö
Tuovi.Korkeakoski@kktavastia.fi
+358408251775

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500