Yleinen

Kesätyöt edistivät Matildan opintoja – solmi sinäkin oppisopimus!

22.9.2020

Oppisopimus on erinomainen keino edistää opintoja ja päästä samalla kiinni työelämään. Oppisopimusajalta saa palkkaa ja samalla opiskeluaika voi lyhentyä, jos töitä tekee esimerkiksi koulun loma-aikoina.

Elintarvikealan perustutkintoa opiskeleva Matilda Vanamo valmistuu ensi keväänä leipuri-kondiittoriksi. Viime kesän hän oli kesätöissä Panssariprikaatin sotilaskodissa Parolassa ja solmi oppisopimuksen Hämeenlinnan sotilaskotiyhdistyksen kanssa. Nyt Matildan valmistuminen kolmivuotisesta tutkinnosta häämöttää toukokuun 2021 sijaan jo ensi vuoden helmi-maaliskuussa, kun kesätyöt ovat oppisopimuksen myötä jouduttaneet valmistumista.

– Suoritin kesätöissä opinnoistani elintarvikkeiden valmistuksen tutkinnon osan, joka on iso kokonaisuus. Nyt minun ei tarvitse mennä enää ensi keväänä viimeiselle harjoittelujaksolle, Matilda kertoo.

Arvokasta työkokemusta

Matildan työsopimukseen sotilaskodissa kuului 90 tuntia töitä kolmen viikon jaksolla eli 30 tuntia viikossa. Välillä töitä oli enemmänkin.

Oppisopimusopiskelun hyvänä puolena Matilda pitää erityisesti samalla kertyvää tärkeää työkokemusta.

– Pääsin tekemään sotilaskodissa töitä monipuolisesti ja itsenäisesti aina taikinoiden valmistuksesta tuotteiden paistoon, viimeistelyyn ja pakkaukseen. Oppisopimus oli helppo solmia ja samalla opintojen edistämisestä sai TES:n mukaista palkkaa, hän iloitsee.

Aiemmin Matilda on ollut sotilaskodissa TJK-jaksolla (työpaikalla järjestettävä koulutus), joten tuttuun paikkaan oli helppo mennä kesätöihin. Hän suositteleekin opiskelijoita hyödyntämään TJK-jaksoilla solmittuja kontakteja opintojen edistämisessä.

– Töihin on kiva mennä, kun kyseessä on tuttu ja mukava paikka, hän toteaa.

Oppisopimukseen kuuluvat paperityötkin sujuivat sutjakkaasti, kun Ammattiopisto Tavastian ravintola- ja catering-alan koulutuspäällikkö Merja Kytöaho teki dokumentit valmiiksi, ja Matilda käytti ne allekirjoitettavana työnantajallaan.

Oman osaamisensa kehittymistä Matilda analysoi TJK-päiväkirjan pitämisellä Wilma-järjestelmässä.

– Kirjasin sinne joka päivä, mitä olin päivän aikana tehnyt ja oppinut. Opettajan kanssa oltiin yhteydessä kesän alussa ja lopussa ja aina jos oli jotain kysyttävää. Työtodistuksesta ilmeni sitten opitut asiat ja se mitä pystyin hyväksilukemaan opintoihini, Matilda kertoo.

Sotilaskodissa vietetyn kesän jälkeen Matilda hallitsee myös kuuluisien sotkun munkkien paiston, mutta erityisen salaista ainesosaa ei hänen mukaansa taikinassa ole.

– Eiköhän maku perustu siihen, että ne ovat aina tuoreita, Matilda hymyilee.

 

 

OPPISOPIMUS

  • voidaan solmia lyhyeksikin aikaa
  • vähintään 25 työtuntia/viikko
  • TES:n mukainen palkka
  • työpaikalla oltava työpaikkaohjaaja

Oppisopimuksella voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja. Tutkintoja on yli 160. Oppisopimusopiskelija voi suorittaa oppisopimuksella tutkinnon osan tai vaikka koko tutkinnon. Oppisopimuskoulutuksen kesto voi olla viikoista muutamiin vuosiin. Mikäli haluat opiskella tai kouluttaa henkilökuntaasi oppisopimuksella, ota yhteyttä Ammattiopisto Tavastiaan ja kysy lisää.

Sivua päivitetty 22.9.2020 kello 08.43

Uusimmat uutiset

S-rakennuksessa uusi koronatapaus

Ammattiopisto Tavastian S-rakennuksessa (Hattelmalantie 8) on todettu koronatartunta tänään torstaina 9.9. Opiskelija on ollut mahdollisesti altistavana koulussa torstaina ja perjantaina […]

Lue lisää

9.9.2021

Tilastot kertovat opiskelijoiden monikulttuurisuudesta

Monikulttuurisuus on osa arkea Tavastiassa, linjaa strategia. Niin se on, vahvistavat tilastot. Tämän viikon maanantaina 6.9.2021 Ammattiopisto Tavastiassa opiskeli 442 […]

Lue lisää

9.9.2021

Tavastian omavalmentaja yhdistää Tavastian ja kuntakokeilun

Osana jatkuvan oppimisen kehittämishanketta Ammattiopisto Tavastiaan saatiin viime lokakuussa omavalmentaja. Tavoite on sujuvoittaa ja parantaa maahanmuuttajien opintopolkuja. Tehtävässä korostuu opiskelijoiden […]

Lue lisää

8.9.2021