Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Putkiasennuksen osaamisala

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi talotekniikan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunu putkiasentajan työstä.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI

Talotekniikan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen putkiasentaja opiskelee seuraavat ammatilliset tutkinnon osat

 • lämmitysjärjestelmien asentaminen
 • käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen
 • putkistojen hitsaus.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia

 • LV-järjestelmien huoltaminen
 • muut valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, löytyvät; www.eperusteet.opintopolku.fi.

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

 • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
 • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
 • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

PUTKIASENTAJAKSI TAVASTIASSA

Voi itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteessa, Hattelmalantie 25, H-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia  oppimateriaalseista, kuten opiskeluvtarvikkeista ja henkilökohtaista työvälineistä. Maksat itse myös lupakorttien viranomaismaksut.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Putkiasentajia tarvitaan työelämässä monipuolisiin talotekniikan työtehtäviin. Koulutuksen kautta saat opit käyttämään alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valitsemaan käytettävät materiaalit kohteen mukaan. Osaat myös tehdä normaaleja putkistoasennuksia laatutietoisesti.  Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Putkiasentajana voitt kiinteistöjen huollossa, rakennustuoteteollisuudessa (esim. elementtiteollisuudessa) sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa. Voit työskennellä myös uudis- ja korjausrakennustyömailla tai itsenäisenä yrittäjänä.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme 
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle
.

KYSY LISÄÄ

 • Koulutuspäällikkö Tero Tuominen
  puh. 050 517 1551, tero.tuominen@kktavastia.fi
 • Lehtori Hannu Laitinen
  puh. 046 923 5464, hannu.laitinen@kktavastia.fi
 • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia