Taitaja9-aluekilpailut Hämeenlinnassa 25.1.2018

1. Pappilanmäen Pojat: Joel Nieminen, Ilari Lahtinen, Joonas Laukkanen, Padasjoen Yhtenäiskoulu
2. Team Jokivarsi: Jasper Saarinen, Mika Nieminen, Melina Vartonen, Jokivarren koulu, Orimattila
3. Työtakki Swag: Riikka Kataja, Antti Kontio, Niko Sulkonen, Urjalan Yhtenäiskoulu
4. Tehotytöt: Veeti Viljamaa, Aino Varis, Senja Typpö, Lopen yläkoulu

Taitaja9-aluekilpailu 25.1.2018 kokosi Ammattiopisto Tavastiaan 16 parasta paikalliskilpailujen joukkuetta Hämeenlinnan, Riihimäen, Lahden ja Forssan alueilta.

Katso kuvagalleria kilpailuista tekstin lopusta

Taitaja9-kilpailu

Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa 7.–9. luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin peruskouluista. Kilpailu on koko yläkoulun kisa, missä kilpaillaan kolmihenkisin seka-, poika- tai tyttöjoukkuein. Kilpailussa on erilaisia tehtäviä, mitkä oppilaat joutuvat ratkaisemaan hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan myös näppäryyttä, osaamista ja nopeutta. Tehtävät liittyvät eri ammateissa tarvittaviin taitoihin.

Ensin järjestetään paikalliskilpailut ammatillisissa oppilaitoksissa ratakilpailuina tai oppilaitoksen osastoilla. Näihin yläkoulut ilmoittavat itse kolmihenkisiä joukkueita.
Aluekilpailuja järjestetään Suomessa 12 eri alueella, joista yksi kilpailu oli eilen Ammattiopisto Tavastiassa ratakilpailuna. Pappilanmäen Pojat, Team Jokivarsi ja Työtakki Swag jatkavat loppukilpailuun Tampereelle.

Loppukilpailu pidetään 16.5.2018 Tampereella yhtenä lajina Taitaja2018-tapahtuman yhteydessä. Kolme parasta joukkuetta kaikilta 12 alueelta kilpailee paremmuudesta ja Fatbike-sähköskooterista jokaiselle joukkueen jäsenelle.

Taitaja2018 – ammattitaidon SM-kisat Tampereella 14.-17.5.2018

Tänä vuonna Ammattiopisto Tavastia vastaa Taitaja2018-tapahtumassa seitsemän lajin järjestämisestä. Näistä yksi on Taitaja9-loppukilpailu, jonka lajivastaava on Ammattiopisto Tavastian opinto-ohjaaja Mika Heinonen, puh. 050 4400 484, mika.heinonen@kktavastia.fi http://taitaja2018.fi/taitaja9/

Outi Ruohela, viestintäpäällikkö
© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia