Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto

Lasinpuhaltajamestari

  • lasinpuhalluksen osaamisala

HAE MEILLE
Voit hakea opiskelijaksi taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon, jos sinulla on laaja näkemys ja pitkä työkokemus lasinpuhaltamisesta. Sinulle on ehtinyt kertyä kokemusta myös toisten lasinpuhaltajien ohjaamisesta ja verstakon vaativimpien työvaiheiden tekemisestä.

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon haetaan jatkuvassa haussa. Otamme taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon uusia opiskelijoita kaksi kertaa vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Katso lisätiedot hakemisesta nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle

OPISKELUPOLKUSI
Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto sisältää pakollisen ja valinnaisia tutkinnon osia. Tutkinnon laajuus on 180 osp. Koulutuksen kesto määräytyy HOKSin mukaisesti. Koko tutkinnon suorittamisen suunniteltu kesto on 3 vuotta.

Pakollinen tutkinnon osa, 90 osp

  • lasinpuhallustyössä opastaminen ja ohjaaminen sekä verstakon vaativimpien työvaiheiden tekeminen.

Valinnaiset tutkinnon osat 1, valitaan 45-90 osp

  • tuotteiden valmistus vapaasti puhaltamalla käyttäen erikoistekniikoita, 45 osp
  • vaativa yksivaihepuhallus, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, valitaan 0-45 osp

  • paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa, 0-45 osp
  • tutkinnon osa tai osia taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnosta toiselta osaamisalalta, 0-45 osp
  • tutkinnon osa tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 0-45 osp
  • korkeakouluopinnot, 0-30 osp.

VAHVISTA AMMATILLISTA OSAAMISTASI TAVASTIASSA
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammatillista osaamistasi lasinpuhaltajana. Voit hakeutua suorittamaan joko koko tutkinnon tai sen osan. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista. Aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan opintojen suunnittelussa.

Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, itsenäistä opiskelua ja lähiopetusta. Opiskelupäivät määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Voit suorittaa tutkinnon myös osoittamalla osaamisesi suoraan näytöissä.

Työpaikalla järjestettävää koulutusta varten laaditaan joko koulutus- tai oppisopimus. Voit toimia myös alan yrittäjänä hankkiessasi lisäkoulutusta.

Lähiopetus toteutetaan osoitteessa Nuutajärven lasikylä, Pruukinraitti 15, 31160 Nuutajärvi. Lähipäivien aikana tehtävät koulutusalan asiakas- ja projektityöt ovat keskeinen osa oppimisprosessia.

KUSTANNUKSET
Koulutuksen hinta on 450 € (voidaan maksaa erissä).

KYSY LISÄÄ

  • Vastuuopettaja Marika Kinnunen, puh. 050 5504 076, marika.kinnunen@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Veli-Pekka Körkkö, puh. 050 4086 573, veli-pekka.korkko@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia