Ruokapalvelujen ammattitutkinto

SUURTALOUSKOKKI

  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

HAE MEILLE
Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat kehittää itseäsi ja päivittää tietojasi ruokapalvelualalla. Sinulla on alan peruskoulutus ja/tai sinulla on alalta työkokemusta.

Ruokapalvelujen ammattitutkintoon haetaan jatkuvassa haussa. Koulutus alkaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa, suurtalouskokki ja ravintolakokki. Katso lisätiedot hakemisesta nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle/

TUTKINNON TAVOITE
Koulutuksen tavoitteena on kehittää osaamistasi ammattikeittiön eri osa-alueilla, mm. ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Saat valmiuksia suunnitelmalliseen, vastuulliseen, laadukkaaseen ja ammattimaiseen toimintaan ammattikeittiön eri tehtävissä.

TUTKINNON SUORITTAMINEN

Tutkinto suoritetaan suurtalouden ammattikeittiössä oppisopimuskoulutuksena. Sinulla on myös mahdollisuus opiskella koulutussopimuksella erikseen sovittaessa (maksullinen). Opiskelupäivät ja -aika määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Suunniteltu keskimääräinen kesto on noin 1,5 -2 vuotta. Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka sisältää erikseen sovittavia lähipäiviä. Koulutuksessa käytetään lisäksi Teams -sovellusta ja Moodle-alustaa.

Tutkinto on myös mahdollista suorittaa osoittamalla osaaminen suoraan näytöissä.

TUTKINNON SISÄLTÖ

Pakollnen tutkinnon osa

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 90 osp)

  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp

Tutkintoon voi sisällyttää toisen osaamisalan pakollisen tutkinnon osan tästä samasta ammattitutkinnosta. Riippumatta sisällytettävän tutkinnon osan laajuudesta, tutkinnon osan laajuus on tässä kohdassa 40 osaamispistettä.

Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Tutkinnon osan laajuus voi olla tässä kohdassa vähintään 10 ja enintään 30 osaamispistettä.

KUSTANNUKSET
Oppisopimuskoulutus on maksuton.

KOULUTUSPAIKKA
Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, Hämeenlinna

LISÄTIEDOT

  • Koulutuspäällikkö Merja Kytöaho, puh. 050 5504 014 , merja.kytoaho@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 6581 500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia