Opiskelijavalinta

Ammatillisen koulutuksen reformi vaikuttaa koulutukseen hakeutumiseen ja opiskelijavalintoihin. Tutkintokoulutukseen on mahdollista hakeutua joustavasti ympäri vuoden.

Yhteishaku

Valtakunnallinen hakumenettely ammatilliseen perustutkintokoulutukseen järjestetään yhteishakuna kerran vuodessa keväisin. Yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen (VALMA) päättäville nuorille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää yhteishaun valintaperusteet.

Jatkuva haku

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Ammattiopisto Tavastian jatkuvassa haussa on viisi hakuaikaa lukuvuonna 2018-2019.

Jatkuva haku soveltuu monenlaisille hakijaryhmille. Sen kautta koulutukseen voi hakeutua mm.:

 • hakijat, joilla on jo jokin aiempi tutkinto
 • työelämässä osaamista hankkineet
 • alaa vaihtavat
 • oppisopimuskoulutukseen hakeutuvat
 • yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet

Suorahaku

Ammattiopisto Tavastian ohjauspisteessä ohjataan ammatilliseen koulutukseen hakeutuvia oman opintopolun löytämisessä.  Ohjaus voi johtaa yksilölliseen suorahakuun.

Työvoimakoulutukseen valinta

Tutkintotavoitteiseen työvoimakoulutukseen valinnasta päättävät koulutuksen järjestäjän ja työ- ja elinkeinotoimiston edustajat yhdessä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Pääsevätkö kaikki opiskelemaan?
  Järjestämislupamme säätelee opiskelijamäärää. Kaikki eivät pääse opiskelemaan. Yhteishaun valintakriteerit ovat valtakunnallisia ja jatkuvaan hakuun määrittelemme yhdenvertaiset valintakriteerit.
 • Mitä nuorisotakuulle kuuluu?
  Ammattiopisto Tavastiassa halutaan antaa mahdollisuus opiskelupaikkaan kaikille Hämeenlinnan seutukunnan peruskoulun päättäville. Toteutamme näin osaltamme nuorisotakuuta.
 • Voiko peruskoulun 9.-luokkalainen hakea jatkuvassa haussa?
  Yhteishaku on hakuvuonna perusopetuksen päättäneiden pääväylä. Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jäänyt 9.-luokkalainen voi hakea jatkuvassa haussa.
 • Mikä on opintopolku.fi?
  Opintopolussa on valtakunnallinen koulutustarjonta. Siellä tehdään hakemukset yhteishaussa ja Ammattiopisto Tavastian jatkuvassa haussa oleviin tutkintokoulutuksiin.

Ammattiopisto Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 8
13101 Hämeenlinna

Rehtori Heini Kujala
puh. 0400 731 299

Kehitysjohtaja Arto Ruhala
puh. 050 553 3564

Opintotoimisto
puh. 03 658 1900

Ohjauspiste
puh. 03 658 1500

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia