Reformi 2018

Ammatillisen koulutuksen uudistaminen, reformi, on nykyisen hallituksen kärkihanke. Ammatillinen koulutus uudistetaan osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi. Uudistamisen kohteina ovat ammatillisen koulutuksen rahoitus, ohjaus, toimintaprosessit, tutkintojärjestelmä ja järjestäjärakenne.

Näillä sivuilla kerrotaan reformista Ammattiopisto Tavastian kannalta. Vastaamme näillä sivuilla myös meille tulleisiin kysymyksiin. Sivujen lopussa on usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Työssäoppimistyöpaikoille, joiden kanssa Ammattiopisto Tavastialla on yhteistyösopimus, lähetetään tiedote syksyn 2017 aikana yhteistyösopimuksen päättymisestä. Vuoden 2018 alusta koulutus- tai oppisopimus korvaavat yhteistyösopimukset.

Lisätietoja amisreformi– ja reformintuki-sivuilta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Koska reformi alkaa?
    Laki ammatillisesta koulutuksesta tulee voimaan 1.1.2018. Lainsäädännön muutos vaikuttaa myös niiden opiskelijoiden opiskeluun, jotka ovat aloittaneet tutkinnon suorittamisen ennen lainsäädännön voimaan tuloa. Tällaisia asioista ovat mm. työelämässä järjestettävä koulutus, henkilökohtaistaminen sekä osaamisen osoittaminen. Tutkinnon perusteet uudistuvat vaiheittain, ja viimeiset tutkintouudistukset astuvat voimaan 1.1.2019. Perustutkinnon vuoden 2018 alusta aloittavat alkavat suorittaa tutkintoa uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti.
  • Eikö aikuiskoulutusta enää ole?
    Aikuiskoulutusta sen nykyisessä merkityksessä ei enää ole. Kaikki opiskelevat perustutkinnot samalla tavalla ja osaaminen osoitetaan näytössä. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat jatkossakin tarkoitettu tutkinnoiksi, joita suorittavat jo työelämässä olleet henkilöt. 
  • Pääseekö ammatillisen tutkinnon suorittanut korkeakouluun?
    Ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon  suorittanut voi hakea yliopistoon ja ammattikorkeakouluun. 
  • Mikä muuttuu reformissa 2018?

 

Ammattiopisto Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 8
13101 Hämeenlinna

Rehtori Heini Kujala
puh. 0400 731 299

Kehitysjohtaja Arto Ruhala
puh. 050 553 3564

Opintotoimisto
puh. 03 658 1900

Ohjauspiste
puh. 03 658 1500

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2018 Koulutuskuntayhtymä Tavastia