Ravintolan asiakaspalvelun moniosaaja, tutkinnon osa

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osa

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi ravintolan asiakaspalvelun moniosaajan koulutukseen, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut työskentelemään erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa. Nyt sinulla on mahdollisuus saada monipuolista ammatillista osaamista asiakaspalvelutehtävistä ja ruoanvalmistuksen perusteista lyhyessä ajassa. Jos olet vähintään 25-vuotias, ota selvää täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi.

Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/perustutkinnot Koulutus alkaa jos, hyväksyttyjä hakijoita on vähintään 10.

OPISKELUPOLKUSI

Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta 1-3 tutkinnon osaa.  Kaikille pakollinen Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa ja sen lisäksi oman suunnitelman mukaisesti Kahvilapalvelut ja/tai Katu- ja pikaruokapalvelut ja/tai Juomien myynti- ja tarjoilu.

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
    – ravitsemisalaan perehtyminen
    – aamiais- ja perusruokien valmistaminen
    – ravintolapalvelu
    – hygieniaosaaminen (hygieniapassi)
    – ravitsemisalan toimipaikassa toimiminen (työpaikalla järjestettävä koulutus, TJK)
  • Kahvilapalvelut
    – kahvilan toimintaympäristöön tutustuminen
    – kahvilatuotteiden valmistaminen
    – kahvilan asiakaspalvelu
    – palvelualan englanti ja ruotsi
    – kahvilan asiakaspalvelu ja muut työtehtävät (TJK)
  • Katu- ja pikaruokapalvelut -tutkinnon osassa lisäksi
    – katu- ja pikaruokakulttuuriin tutustuminen
    – katu- ja pikaruokatuotteiden valmistaminen
    – asiakaspalvelussa toimiminen
    – palvelualan englanti ja ruotsi
    – katu- tai pikaruokapaikassa toimiminen (TJK)
  • Juomien myynti ja tarjoilu
    – juomien tuotetuntemus
    – juomasekoitusten valmistaminen
    – tuottava ja tehokas baarityöskentely
    – asiakaspalvelu ja myyntityö, kassatoiminnot
    – palvelualan englanti ja ruotsi
    – alkoholilainsäädäntö (anniskelupassi)
    – ergonomia ja työturvallisuus
    – anniskeluravintolassa toimiminen (TJK)

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 4 kuukautta. Koulutuksessa on lähiopiskelua ja itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta viitenä päivänä viikossa. Ammattiopisto Tavastiassa voit suorittaa myös koko tutkinnon, ravintola- ja catering-alan perustutkinto.

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELUN MONIOSAAJAKSI  TAVASTIASSA

Opiskelusi tapahtuu pääsääntöisesti osoitteessa Hattelmalantie 8, A-rakennus ja Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla järjestettävien koulutusjaksojen työpaikkoihin voit itse vaikuttaa.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten työvaatteista ja -kengistä, sekä opiskeluun liittyvistä muista materiaaleista. Ohjeistus annetaan haastattelutilanteessa.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Koulutus antaa sinulle mahdollisuuden opiskella oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti niitä tutkinnon osia, jotka kehittävät ja täydentävät osaamistasi.  Opiskeluaikana saat käsityksen alan koulutus- ja työmahdollisuuksista sekä työtehtävistä erilaisissa toimintaympäristöissä. Koulutuksen jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä ravintola- ja cateringalalle esim. kahvilaan, pikaruoka- tai henkilöstöravintolaan, liikenneasemalle, pubiin, ravintolaan tai hakeutua jatko-opintoihin.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle.

KYSY LISÄÄ

  • Koulutuspäällikkö Merja Kytöaho, puh. 050 550 4014, merja.kytoaho@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia