Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ruokapalvelun osaamisala

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi ravintola- ja catering-alan kokiksi tähtäävään perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut ruokapalvelualan ammattitaidosta ja kokin työstä.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen kokki opiskelee seuraavat pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • ravitsemispalveluissa toimiminen
  • lounasruokien valmistus
  • annosruokien valmistus.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia

  • à la carte -ruoanvalmistus
  • juomien myynti ja tarjoilu
  • kahvilapalvelut
  • katu- ja pikaruokapalvelut
  • luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa
  • palvelu- ja jakelukeittiöiden toiminnot
  • suurkeittiön ruokatuotanto,
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
  • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
  • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

Ammattiopisto Tavastiassa voi suorittaa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ohella myös ylioppilastutkinnon.

KOKIKSI TAVASTIASSA

Voi itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteissa Hattelmalantie 8, A-rakennus ja Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla järjestettävien koulutusjaksojen työpaikkoihin voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkinnon osia myös oppisopimuksella.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä työvaatteista ja -kengistä. Sinun täytyy esittää salmonellatodistus koulutuksen alkaessa. Salmonellatodistus on maksullinen.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Kokkeja tarvitaan työelämässä ravintolapalvelun osaajina kaikenlaisissa yrityksissä. Valmistuttuasi kokiksi sinulla on osaamista toimia ruoanvalmistustehtävissä, kuten annos- ja lounasruokien valmistuksessa.  Saat koulutuksen kautta asiakaspalvelutaitoa työskennellä myös salin puolella.  Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Kokkina voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa ruokaravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle.

KYSY LISÄÄ

  • Koulutuspäällikkö Merja Kytöaho, puh. 050 550 4014, merja.kytoaho@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Maarit Rahkola, puh. 050 588 2530, maarit.rahkola@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia