Rakennusalan perustutkinto, maarakentaja

Maarakennuksen osaamisala

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi rakennusalan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut maarakentajan työstä.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI

Rakennusalan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen maarakentaja opiskelee seuraavat ammatilliset tutkinnon osat

  • perustustyöt
  • maarakennustyöt.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi tutkinnon osia henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, katso tarkemmin opintopolun sivuilta www.eperusteet.opintopolku.fi.

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
  • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
  • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

MAARAKENTAJAKSI TAVASTIASSA

Voi itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteessa Ratasniitty, Asentajantie 8-10, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten henkilökohtaisista työvälineistä. Maksat myös lupakorttien viranomaismaksut.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Maarakentajia tarvitaan työelämässä työmaiden asennus-, mittaus- ja rakentamistehtäviin sekä kuljetus- ja kunnossapitokoneiden kuljettajiksi. Valmistuttuasi maarakentajaksi sinulla on osaamista toimia esimerkiksi katujen, teiden ja pysäköintilaitoksien sekä vesiväylien ja lentokenttien rakentamisen parissa. Maarakentajan toimit yhteiskunnan infrastruktuurin tärkeänä tekijänä. Koulutuksen jälkeen sinulla on myös monipuolinen kielitaito, osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Maarakentajana voit työskennellä maa- ja vesirakennustyömailla, kunnallisteknisen rakentamisen työmailla ja kiinteistönhoitotehtävissä monipuolisissa työtehtävissä.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme 
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle
.

KYSY LISÄÄ

  • Koulutuspäällikkö Tero Tuominen, puh. 050 517 1551, tero.tuominen@kktavastia.fi
  • Lehtori Elina Kanerva, puh. 050 443 7969, elina.kanerva@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia