Leipuri-kondiittori, elintarvikealan perustutkinto

Koulutus alkaa 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Leipomoalan osaamisala

Koulutuksessa saat valmiudet ammattimaiseen leivontaan ja konditoriatuotteiden valmistamiseen. Leipuri-kondiittorin vahvuuksia ovat luovuus, kädentaidot ja hyvä fyysinen kunto. Opiskelussa korostuvat hygieniaosaaminen, asiakaspalvelu ja työturvallisuusasiat.

Oppimisympäristönä toimii oppilaitoksen oma leipomo ja konditoria. Leipuri-kondiittorina työskentelet mm. leipomossa, paistopisteessä, kahvilassa ja ravintolassa.

ePerusteet, valtakunnallinen
ePerusteet, Ammattiopisto Tavastia
Kahden tutkinnon suorittaminen (ylioppilaaksi perustutkinnon ohella)
Oma opintopolku

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.
Muille kuin oppivelvollisille kustannuksia tulee oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä työvaatteista ja -kengistä. Sinun täytyy esittää salmonellatodistus koulutuksen alkaessa. Salmonellatodistus on maksullinen.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus ja Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella.

Hakeminen

Yhteishaku (hakuaika 20.2.—19.3.2024)

Hae

Jatkuva haku (hakuaika 20.3.—12.5.2024)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Hae

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Huom! Hakuihin ja koulutusten alkamisiin voi tulla muutoksia.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500