Artesaani, lasiala

Taideteollisuusalan perustutkinto

  • Tuotteen valmistuksen osaamisala

Seuraavat koulutukset alkavat Iiittalassa ja Nuutajärvellä 3.8.2021

Koulutuksessa opitaan lasinpuhallustekniikoilla valmistettujen esineiden valmistuksen suunnittelua ja toteutusta harjoitellen alan perustekniikoita ja tiimityötaitoja. Pääset myös tutustumaan alan erikoistekniikoihin. Lasialan artesaanin opintoja voi suorittaa Nuutajärven Lasikylässä, Urjalassa ja koulutussopimuksella Fiskars Groupin Iittalan lasitehtaalla, Hämeenlinnassa. Molemmissa paikoissa opiskellaan samaa taideteollisuusalan perustutkintoa, mutta eri painotuksilla. Iittalassa keskitytään hankkimaan teollisessa lasinvalmistuksessa tarvittavaa osaamista. Nuutajärvellä annettava koulutus antaa valmiuksia toimia pienemmissä lasistudioissa.

Lasialan artesaanina sinulla on osaamista työskennellä lasialan työtehtävissä joko yrittäjänä tai työntekijänä.  

Suoritettuasi taideteollisuusalan perustutkinnon sinulla on kelpoisuus hakea korkeakouluopintoihin Suomessa ja ulkomailla. Ammattiopisto Tavastiassa voi opiskella Taideteollisuusalan ammatti- ja erikoisammattitutkintoa, jos sinulla on työkokemusta alalta tai työskentelet lasinpuhaltajana. 

Tutustu lasialan opintoihin ja tekijöihin “Lasinpuhallus vie mennessään” tai katso tiedotteemme “Iittalan lasitehtaalla alkaa lasialan artesaanikoulutus”.

Tutkintoesite
Tutkinnon perusteet

HAKEMINEN

LISÄTIEDOT

Seuraa somessa: @lasikoulu_nuutajärvi

Ammattiopisto Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 8
13101 Hämeenlinna

Rehtori Heini Kujala
puh. 0400 731 299

Kehitysjohtaja Arto Ruhala
puh. 050 553 3564

Opintotoimisto
puh. 03 658 1900

Ohjauspiste
puh. 03 658 1500

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia