HOKS ja yksilölliset polut

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, hoks

Jokaisella opiskelijalla on yksilöllinen opiskelupolku ja omat henkilökohtaiset tavoitteet. Saat opiskelustasi parhaimman hyödyn, kun olet aktiivinen ja vastuullinen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laadinnassa ja seurannassa. Opiskelijoiden välisiä oppimisen tapoja ja etenemistä ei kannata verrata. Vaikka etenet oman suunnitelmasi mukaisesti, sinun ja kaikkien muidenkin opiskelijoiden osaamista verrataan tutkinnon perusteiden arviointikriteereihin, ei toisten opiskelijoiden osaamiseen.

Opiskelijalähtöisyys

HOKSin laadinta alkaa heti opiskelusi alkaessa. HOKSia päivitetään opintojesi aikana. Ole aktiivinen omien opintojesi suunnittelussa ja seurannassa.

HOKSin mukaista opintojen etenemistä seurataan. Jos opiskelusi on tarkoitus olla päätoimista ja saat esimerkiksi Kelan opintotukea tai opiskelet työttömyysetuudella tai työvoimakoulutuksessa, tulee suorituksia olla vähintään 4,5 osaamispistettä kuukaudessa.

Sinulla on mahdollisuus HOKSin mukaan hankkia osaamista myös Vanajaveden Opiston kursseilla.

Yksilölliset polut

Olemme suunnitelleet valmiiksi muutamia polkuja, joiden perusteella voit tehdä valintoja HOKSiisi.

Yrittäjyyspolku on sinua varten, jos suunnittelet yrittäjyyttä. Yrittäjyys ei ole ainoa syy valita yrittäjyysopintoja. Jokaiselta vaaditaan  yritteliästä asennetta työelämässä.

Kansainvälisyyspolku on sinua varten, jos suunnittelet työllistymistä tai jatko-opintoja ulkomailla. Voit opiskella ulkomailla osan tutkintoasi.

Kahden tutkinnon polku on sinua varten, jos haluat suorittaa ylioppilastutkinnon perustutkinnon ohella. Kahden tutkinnon opinnot helpottavat jatko-opiskeluasia korkea-asteella.

Jatko-opintopolku on sinua varten, jos suunnittelet hakeutuvasti korkea-asteelle. Pääsysi korkea-asteelle helpottuu.

Kilpaurheilupolku on sinua varten, jos osallistut opintojesi aikana kilpaurheiluvalmennukseen.

Ammattiopisto Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 8
13101 Hämeenlinna

Rehtori Heini Kujala
puh. 0400 731 299

Kehitysjohtaja Arto Ruhala
puh. 050 553 3564

Opintotoimisto
puh. 03 658 1900

Ohjauspiste
puh. 03 658 1500

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia