Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

ODOTAMME HAKEMUSTASI
Voit hakea opiskelijaksi mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon, jos olet kiinnostunut vahvistamaan ammatillista osaamistasi mielenterveys- ja päihdetyössä.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

Mielenterveys- ja päihdetyön koulutuksen valintakokeeseen tulee postitse erillinen kutsu. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintakriteereinä ovat motivaatio, soveltuvuus alalle ja opiskeluvalmiudet.

OPISKELUPOLKUSI
Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto sisältää

Ammatilliset tutkinnon osat

  • ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä, 50 osp
  • lähi- ja läheisverkostossa toimiminen, 50 osp

Valinnaisia tutkinnon osat

  • laajentuvassa työyhteisössä toimiminen, 25 osp
  • digitaalisesa vuorovaikutuksessa toimiminen, 25 osp

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnossa osaaminen osoitetaan näytöllä. Tutkintokoulusta järjestetään 1-2 päivänä viikossa. Jokaisen tutkinnonosan alussa on viikon intensiivijakso.

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN AMMATTITUTKINTO TAVASTIASSA
Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteessa Hattelmalantie 8, S-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Koulutuksen hinta on 450 euroa (voidaan maksaa erissä). Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten ammattikirjallisuudesta.

ROHKEASTI OMALLE URALLE
Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suorittaneen työ on asiakkaiden sekä heidän lähi- ja läheisverkostojensa kanssa tehtävää ehkäisevää, kuntouttavaa, hoidollista, toipumista edistävää, haittoja vähentävää sekä asumispalveluja tukevaa mielenterveys- ja päihdetyötä.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon suorittaneen työ perustuu eettisesti kestäviin periaatteisiin. Tutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaslähtöisesti ja ihmistä kunnioittavasti. Hän osaa käyttää työssään alan tietoperustaa ja työmenetelmiä sekä hyödyntää työssään alan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän tuntemusta.

KIINNOSTUITKO
Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle.

KYSY LISÄÄ

  • Koulutuspäällikkö Irmeli Elo, puh. 050 4400 454, irmeli.elo@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Hannele Pajuoja, puh. 046 923  6780, hannele.pajuoja@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia