Matkailualan perustutkinto, matka-asiantuntija

Matkapalvelujen myynnin osaamisala

ODOTAMME HAKEMUSTASI
Voit hakea opiskelijaksi matkailualan perustutkintoon, jos olet yli 18 vuotias peruskoulun suorittanut ja olet kiinnostunut matkailualalla työskentelystä. Koulutus soveltuu hyvin myös työssäkäyville, koska se sisältää verkko-opiskelua. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla sovittuna oppisopimustyöpaikka.

Koulutus soveltuu myös jos opiskelet työttömyysetuudella. Jos olet vähintään 25-vuotias, ota selvää täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI
Matkailualan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Opiskelet seuraavia ammatillisia tutkinnon osia.

 • matkailualan asiakaspalvelu
 • matkapalvelujen myynti

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia

 • majoituspalvelut
 • matkailupalvelujen markkinointiviestintä
 • matkailupalvelujen tuotteistaminen
 • opastuspalvelut
 • tutkinnon osia tai osan toisesta perustutkinnosta.

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

 • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
 • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
 • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa koulutuksen aikana lupa- ja korttikoulutuksia

 • anniskelupassi, ensiapu1, hygieniapassi ja matkailualan turvallisuuspassi (Matupa)

Ammattiopisto Tavastiassa voit suorittaa matkailualan perustutkinnon ohella myös ylioppilastutkinnon.

MATKA-ASIANTUNTIJAKSI TAVASTIASSA
Voi itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu nykyaikaisissa ja mukavissa matkailukoulutuksen tiloissa osoitteessa Hattelmalantie 25, Hämeenlinna. Koulutus järjestetään osittain verkko-opiskeluna, mikä mahdollistaa joustavan työssäkäynnin opiskelun ohella. Maanantai ja perjantai ovat pääasiallisesti verkko-opiskelupäiviä. Lähiopiskelun ja verkko-opiskelun suhde sekä työpaikalla järjestettävän koulutuksen osuus opinnoista määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi, johon vaikuttavat osaamisesi ja tavoitteesi.

Koulutus on maksutonta. Sinulle voi tulla kustannuksia esimerkiksi mahdollisten opintomatkojen tai erilaisten aktiviteetteihin osallistumisen omavastuuosuuksista.

ROHKEASTI OMALLE URALLE
Matka-asiantuntijoita tarvitaan työelämässä valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä tai myynti- ja neuvontapisteissä.

Valmistuttuasi matka-asiantutkijaksi osaat toimia myynti- ja neuvottelutehtävissä, suunnitella, tuotteistaa, markkinoida ja myydä matkatuotteita ja -palveluja sekä neuvoa ja opastaa asiakkaita erilaisten matkapalvelujen ostamisessa.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO
Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme 
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle
.

KYSY LISÄÄ

 • Koulutuspäällikkö Tuovi Korkeakoski, puh. 040 825 1775, tuovi.korkeakoski@kktavastia.fi
 • Opettaja Esko Hentilä, puh. 0400 482 231, esko.hentila@kktavastia.fi
 • Opinto-ohjaaja Mika Heinonen, puh. 050 440 0484, mika.heinonen@kktavastia.fi
 • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi

YHTEISTYÖSSÄ TYÖELÄMÄN KANSSA
Koulutus toteutetaan läheisessä yhteistyössä matkailuyritysten kanssa mm. erilaisina työelämän oppimisprojekteina.

Hämeessä tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat mm.

 • Fenix Ohjelmapalvelut
 • Vanajanlinna
 • Hämeen Keskiaikafestivaali
 • Inkalan kartano
 • Ammattikorkeakoulun tutkimusyksikkö HAMK Smart

Teemme myös yhteistyötä lappilaisten matkailuyrityksien kanssa. Tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Harriniva Hotel&Safaris Muoniossa ja Tundra Huskies Levillä.

Tuemme myös mielellämme opiskelijoiden kansainvälistymistä. Opiskelijan on mahdollista saada tukea työpaikalla järjestettävän koulutuksen toteuttamiseen ulkomailla. Olemme allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Aurinkorannikon Matkaopaskoulun kanssa. Sinun on mahdollista sisällyttää Aurinkorannikon Matkaopaskoulun koulutusjakso osaksi opiskeluasi. Vastaat itse Matkaopaskoulun kustannuksista, jos päätät sisällyttää sen opintoihisi. Lisäksi teemme läheistä yhteistyötä mm. unkarilaisen matkailutila Akác-tanyan kanssa.

Kaikki Ammattiopisto Tavastian matkailualan opiskelijat ja opettajat kuuluvat Matkailukiltaan (www.facebook.com/matkailukilta). Matkailukillassa toteutetaan koulutusta Kiltakoulut-toimintamallin (www.kiltakoulut.fi) mukaisesti.

Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia