Maanmittausalan perustutkinto, kartoittaja

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi maanmittausalan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut kartoittajan työstä.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI

Maanmittausalan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen kartoittaja opiskelee seuraavat ammatilliset tutkinnon osat

  • perusmittausten hallinta maanmittausalalla.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia

  • mittaustöiden hallinta
  • kartasto- ja paikkatietotöiden hallinta
  • muut valinnaiset tutkinnon osat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, löytyvät sivulta eperusteet.opintopolku.fi

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
  • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
  • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

Ammattiopisto Tavastiassa voit suorittaa maanmittausalan perustutkinnon ohella myös ylioppilastutkinnon.

KARTOITTAJAKSI TAVASTIASSA

Voi itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteessa Hattelmalantie 8, E-rakennusHämeenlinna. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten opiskeluvälineistä ja henkilökohtaisista työvälineistä. Maksat myös lupakorttien viranomaismaksut.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Kartoittajia tarvitaan työelämässä monipuolisissa työtehtävissä. Koulutuksessa opit perustiedot ja -taidot maastomittauksesta ja kartantuotannosta, paikkatiedoista, kiinteistöjen muodostuksesta ja rekisteröinnistä, maankäytön suunnittelusta sekä yhdyskuntarakentamisen suunnitelmista ja mittauksista. Sinulla on monipuolinen kielitaito, osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Kartoittajana voit työskennellä laajoissa ja monipuolisissa tehtävissä niin maastossa kuin toimistossa. Maastossa voit tehdä esimerkiksi runko-, kartoitus-, merkintä- ja tarkistusmittauksia sekä mitata korkeuseroja alan työvälineiden avulla. Toimistossa käsittelet mittaustuloksia ja valmistat muu muassa suunnitelmapiirustuksia.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle.

KYSY LISÄÄ

  • Koulutuspäällikkö Tero Tuominen, puh. 050 517 1551, tero.tuominen@kktavastia.fi
  • Lehtori Pasi Henriksson, puh. 050 514 0914, pasi.henriksson@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia