Logistiikan perustutkinto, yhdistelmä-ajoneuvonkuljettaja

Kuljetuspalvelujen osaamisala

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi logistiikan perustutkintoon, jos olet kiinnostunut kuljetusalasta ja sinulta puuttuu toisen asteen tutkinto tai haluat vaihtaa alaa.

Edellytämme sinulla olevan vähintään B-ajoneuvoluokan ajokortti sekä yli 21 vuoden ikä. Sinulla ei saa olla sellaista terveydellistä tai muuta estettä, jonka vuoksi et voi ajaa autoa (ryhmä II terveydentilavaatimukset sosiaali- ja terveysministeriön asetus 1181/2011).

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI

Logistiikan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen yhdistelmäajoneuvonkuljettaja opiskelee seuraavat ammatilliset tutkinnon osat

 • kuljetusalan perustason ammattipätevyys
 • kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta
 • yhdistelmäajoneuvokuljetukset.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia

 • työkoneiden käyttö ja huolto
 • massatavarakuljetukset
 • aluekuljetukset
 • elintarvikkeiden varastointi ja kuljetus.

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

 • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
 • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
 • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys.

YHDISTELMÄAJONEUVONKULJETTAJAKSI TAVASTIASSA

Voit itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteessa Koljalantie 7, Turenki. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi oppisopimuksella.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista. Maksettavaksesi tulee myös ajokorttiin kuuluvat viranomaismaksut.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajia tarvitaan työelämässä vastuullisiin tehtäviin. Koulutuksesta saat yhdistelmäajoneuvon ajokorttikoulutuksen ja ammattipätevyyden toimia kuljettajana. Suoritat myös vaarallisten aineiden ajoluvan (ADR). Valmistuttuasi yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi sinulla on osaamista  ajoneuvotekniikasta, kuljetustekniikasta ja varastoinnista. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, yrittäjyyden ja tietojenkäsittelyn tärkeyden työssäsi.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana voit työskennellä esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljettajana. Työpäiväsi ovat vaihtelevia ja monipuolisia.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle.

KYSY LISÄÄ

 • Lehtori Arska Kallio, puh. 050 5609 326, arska.kallio@kktavastia.fi
 • Lehtori Ari-Pekka Lassila, puh. 050 5504 021, ari-pekka.lassila@kktavastia.fi
 • Ohjauspiste, 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia