Lasinpuhaltajakisällin ammattitutkinto

KOULUTUS ALKAA 10.9.2018

HAE MEILLE

Voit hakea tutkintoon, jos sinulla on alalle soveltuva perustutkinto esim. käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaanin tutkinto (lasiala) tai olet hankkinut vastaavat tiedot ja taidot työelämässä. Tutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka.

Katso hakuohjeet nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle

TUTKINNON TAVOITE
Lasinpuhaltajakisällin ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on valmiudet työskennellä lasihytissä ja valmistaa joutuisasti tasalaatuisia tuotteita joko muottiin tai vapaasti puhaltamalla. Osaat puhaltaa lasia käsityömenetelmin ammattimaisesti työntekijänä tai yrittäjänä, itsenäisesti tai työryhmässä.

TUTKINNON SUORITTAMINEN
Voit suorittaa tutkintokoulutuksen oppilaitos- tai oppisopimusmuotoisena. Opiskelupäivät määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti. Voit suorittaa tutkinnon myös osoittamalla osaaminen suoraan näytöissä. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti. Suunniteltu kesto on keskimäärin 1 vuotta 2 kuukautta.

Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja työpaikalla järjestettävää koulutusta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella, mikäli oma työpaikka on lasialan yrityksessä, jossa valmistetaan tuotteita lasinpuhallustekniikoin. Lähiopetus toteutetaan Nuutajärvellä valtaosin lasihytissä työskentelynä, jossa teoria nivoutuu tiiviisti käytännön työskentelyyn. Asiakas- ja projektityöt ovat oleellinen osa oppimisprosessia.

Lasinpuhaltajan työ edellyttää kolmiulotteista hahmottamiskykyä sekä silmän ja käden yhteistyötä. Työympäristönä lasihytti on lämmin ja työ on fyysisesti kuormittavaa

TUTKINNON SISÄLTÖ

Pakollinen tutkinnon osa

  • Hyttityöskentely ja tuotteiden valmistus muottiin puhaltamalla.

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 1)

  • Tuotteiden valmistus vapaasti puhaltaen
  • Hyttityönä valmistettujen tuotteiden viimeistely jälkikäsittelytekniikoilla
  • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

KUSTANNUKSET
Koulutuksen hinta on 450 € (voidaan maksaa erissä). Koulutuksen aikana tehdään asiakastöitä, joilla osittain katetaan koulutuksen aikana syntyviä lisäkustannuksia.

KOULUTUSPAIKKA
Ammattiopisto Tavastian lasialan tilat, Vanha hytti, Pruukinraitti, 31160 Nuutajärvi.

LISÄTIEDOT

  • Vastuuopettaja Marika Kinnunen, puh. 050 550 4076, marika.kinnunen@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Veli-Pekka Körkkö, puh. 050-4086 573, veli-pekka.korkko@kktavastia.fi
Tulosta
© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia