Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

Leipomoalan osaamisala

ODOTAMME HAKEMUSTASI

Voit hakea opiskelijaksi elintarvikealan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut leipomoalasta ja leipuri-kondiittorin työstä.

Ammattiopisto Tavastiaan on mahdollista hakea monella tavalla. Tutustu hakuohjeisiin nettisivuillamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle.

OPISKELUPOLKUSI

Elintarvikealan perustutkinto sisältää ammatillisia ja yhteisiä tutkinnon osia. Jokainen leipuri-kondiittori opiskelee seuraavat ammatilliset tutkinnon osat

  • elintarviketuotannossa toimiminen
  • elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito
  • elintarvikkeiden valmistus.

Valinnaisia tutkinnon osia suorittamalla ammattitaitosi syvenee haluamallasi alueella. Voit valita tutkintoosi seuraavia tutkinnon osia

  • erikoistuotteiden valmistus pientuotannossa
  • elintarvikkeiden kahvila- ja myymälätoiminnot

Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa

  • luova leipuri-kondiittori

Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa
Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta
Korkeakouluopintoja

Opiskelet myös yhteisiä tutkinnon osia

  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen; mm. äidinkieli, vieraat kielet, digitaalinen osaaminen
  • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen; mm. matematiikka, fysiikka ja kemia
  • yhteiskunta- ja työelämäosaaminen; mm. työelämässä toimiminen, yrittäjyys, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, kestävä kehitys

Ammattiopisto Tavastiassa voit suorittaa elintarvikealan perustutkinnon ohella myös ylioppilastutkinnon.

LEIPURI-KONDIITTORIKSI TAVASTIASSA

Voi itse vaikuttaa opiskelupolkuusi ja opiskeluaikaasi. Sinun kanssasi keskustellaan, mitä ja miten haluat opiskella. Tuemme sinua valinnoissasi aina, kun se on tutkinnon suorittamisen kannalta mahdollista.

Opiskelusi tapahtuu pääasiassa osoitteissa Hattelmalantie 8, A-rakennus ja Hattelmalantie 25, I-rakennus, Hämeenlinna. Työpaikalla järjestettävien koulutusjaksojen työpaikkoihin voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkinnon osia myös oppisopimuksella.

Koulutus on maksutonta. Sinulle tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä työvaatteista ja -kengistä. Sinun täytyy esittää salmonellatodistus koulutuksen alkaessa. Salmonellatodistus on maksullinen.

ROHKEASTI OMALLE URALLE

Leipuri-kondiittoreja tarvitaan työelämässä elintarvikealan osaajina monipuolisissa työtehtävissä. Valmistuttuasi sinulla on osaamista toimia alan yrityksissä, joissa leivotaan tai valmistetaan konditoriatuotteita. Osaat myös toimia valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä. Sinulla on monipuolinen kielitaito, osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä esimerkiksi leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

KIINNOSTUITKO

Tutustu opiskeluun Ammattiopisto Tavastiassa nettisivuiltamme
www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/opiskelijalle.

KYSY LISÄÄ

  • Koulutuspäällikkö Merja Kytöaho, puh. 050 550 4014, merja.kytoaho@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Maarit Rahkola, puh. 050 588 2530, maarit.rahkola@kktavastia.fi
  • Ohjauspiste, puh. 03 658 1500, ohjauspiste@kktavastia.fi
Tulosta
© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia