Ammattiopisto Tavastian opiskelijat voittivat kaksi sarjaa Uskalla yrittää -semifinaalissa

Tavastialle menestystä yrittäjyyskilpailuista

Ammattiopisto Tavastian ja Lyseon lukion opiskelijat menestyivät mainiosti 16.12 Kauppakeskus Karismassa Lahdessa järjestetyissä Uskalla Yrittää- semifinaaleissa. Linkki tapahtumaan. Lahdessa kisasi yhteensä 37 Nuori Yrittäjyys- ohjelmaan osallistuvaa yritystä eri puolilta Kanta- ja Päijät-Hämettä. Paikallisista yrittäjistä ja Lahden ammattikorkeakoulun edustajista koostunut raati palkitsi neljä yritystä eri sarjojen voittajina ja kolme näistä palkinnoista tuli Hämeenlinnaan.

Ammattikoulujen sarjan voittajaksi selvisi Ammattiopisto Tavastian kauppiksen opiskelijat Henri Inovaara, Lari Lehto, Sauli Taipale ja Samu Tuominen yrityksellään MonitoimiFixaus NY. Monitoimifixauksen liikeideana on tehdä pieni korjaustöitä rakennuksissa ja pihoilla. Lisäksi yritys myy isomman yhteistyökumppaninsa korjaustöitä eri puolilla Etelä-Suomea.

Palkinto parhaasta messuosastosta tuli niin ikään kauppiksen yritykselle Diamond Promotions NY, jonka yrittäjiä ovat Eini Järvi, Jutta Mäkelä, Nea Nieminen, Amanda Lahti. Diamond Promotionsin liikeideana on järjestää ja markkinoida erilaisia juhlia.

Lukiolaisten sarjan voiton vei Hämeenlinnan lyseon lukion Citylaturi NY

Arvioinnissa raati kiinnitti huomiota paitsi liikeidean sisältöön, myös sen jatkokehittelyyn. Lisäksi arvioitiin nuorten esiintymistä ja myyntiosaamista sekä yrityksen messuosaston visuaalista ilmettä.

Kaikki voittaja pääsevät kansalliseen Uskalla yrittää- finaaliin 19.-20.4.2017 Helsinkiin, Kauppakeskus Kamppiin.

Teksti: Anu Viherä, lehtori
Kuvat: Markku Rinne, opettaja
© 2017 Koulutuskuntayhtymä Tavastia