Yleinen

Ensimmäinen TAVASTIA-Rekry oppilaitoksessa

25.10.2018

Alun perin idea rekrytapahtumien järjestämiseen oppilaitoksissa lähti Linnan Kehitys Oy:n yritys- ja yhteysmanageri Marko Ahtiaiselta. Ammattiopisto Tavastia otti idean vastaan. Yhdessä suunniteltiin ja nyt ollaan ensimmäisen tapahtuman äärellä torstaina 25.10. Tapahtuma on kahden tunnin mittainen tiivis vuorovaikutustilaisuus eri toimijoiden välillä. Täällä yritykset, ammattilaiset ja opiskelijat kohtaavat. Opiskelija voi löytää tapahtumassa kesätyöpaikan, työpaikan valmistumisen jälkeen tai työpaikalla järjestettävän koulutuksen yhteistyökumppanin.

Paikalla olevat yrittäjät tarjoavat opiskelijoille työtä, opiskelupaikkaa, oppisopimusta – mahdollisuuksia on monia.

Vastaavanlaisia pienimuotoisia rekrytapahtumia tullaan pitämään vuoden aikana eri toimipisteissä ja 24.1.2019 pidetään iso rekrytapahtuma Tekijä 2019, joka uudistettuna tänä vuonna esittäytyy HAMKin kampuksella. Seuraa ilmoittelua.

Näiden rekrytapahtumien tavoitteena on opiskelijoiden työllistymisen edistäminen ja urapolkujen vahvistaminen sekä yrittäjyyskasvatus ja yrittäjyyden mahdollisuudet. Tapahtumissa eri osapuolten kohtaaminen tuodaan helpommaksi.

”Tavastia-rekryn yritykset kokivat erinomaisen myönteisenä tapahtuma. Joillakin yrityksillä tapahtuma poiki kymmeniä haastatteluja ja ne tulevat johtamaan useisiin työllistymisiin. Muutamasta asiasta yritykset antoivat kehitysehdotuksia. Yritykset toivovat ehdottomasti tapahtumalle jatkoa”, vahvistaa Marko Ahtiainen aamupäivän päätteeksi.

“Tapahtumasta on tullut todella positiivista palautetta niin Ammattiopisto Tavastian henkilökunnalta kuin opiskelijoilta. Tapahtumalle toivotaan jatkoa. Hienoa, että saatiin tämä tapahtuma toteutettua. Yleinen ilmapiiri aamupäivän aikana oli eläväinen ja positiivinen”, kertoo tapahtuman uraohjaaja Taru Vierimaa, joka oli päävastuussa järjestelyistä Tavastiassa.

Teksti ja kuvat: Outi Ruohela, viestintäpäällikkö, Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Sivua päivitetty 25.10.2018 kello 11.09

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024