Yleinen

Teknologiatiistai levittää alan ilosanomaa

27.11.2019

Teknologiatiistai toi teknologia- ja teollisten alojen ammattilaiset ja alasta kiinnostuneet opiskelijat yhteen tiistaina 26.11. Teknologiatiistai on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä, jonka takana on Teknologiateollisuus. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa nuoret, opettajat ja vanhemmat pääsevät tutustumaan teknologia-alojen koulutukseen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Ammattiopisto Tavastiassa tapahtumaa vietettiin C-rakennuksessa, jossa esiteltiin laajasti teknologia- ja teollisen alan koulutuksia. Paikalla oli myös alan yrityksiä kertomassa toiminnastaan ja alalla työskentelystä. Esillä olivat muun muassa Go On, Adecco, Can-Pack, Hämeenlinnan kaupunki ja Parolan Pyörähuolto, Konecranes, Kumera, Patria Land, Sako, Sisu Axles ja SSAB. HAMK esitteli jatko-opintomahdollisuuksia ja MyTech-teknologialähettiläät 3D-tulostustekniikkaa. Lisäksi pintakäsittelijöiden pisteellä pääsi kokeilemaan VR-lasien avulla virtuaalimaalausta.

Patria oli tuonut piha-alueelle nähtäväksi myös panssarivaunun. Vaunu ja sen toiminnot kiinnostivatkin opiskelijoita kovasti.

Päivän aikana Teknologiatiistain tapahtumassa vieraili noin 300 alasta kiinnostunutta. Esittelijät olivat päivään tyytyväisiä ja useamman yrityksen kanssa sovittiin Tavastian opiskelijoiden vierailupäivästä.

Teknologia- ja teolliset alat ovat nosteessa, sillä Teknologiateollisuuden selvityksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään vuoteen 2021 mennessä. Rekrytointitarpeesta noin 40 prosenttia kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.

Sivua päivitetty 27.11.2019 kello 15.10

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024